Кадиров: Хванахме деца шпиони от Украйна, разкаянието няма да ги спаси

Пленените тийнейджъри заявили, че са вербувани от украински националисти под заплаха от смърт

21.10.2022 | 12:55 Редактор: Елеонора Танева
Кадиров: Хванахме деца шпиони от Украйна, разкаянието няма да ги спаси

Руските войски са задържали диверсионно-разузнавателна група на Украйна, част от която са петима тийнейджъри на възраст от 15 до 18 години. Това съобщи ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров.

"По-големият току-що е навършил 18 години, а най-малкият е на 15. И петимата казват, че са предавали на украинците данни за нашите позиции в Запорожкия окръг чрез снимки и видеозаписи. В резултат на това, по техни думи, позициите на съюзническите войски са били обстрелвани по-рано. Само по чудо никой от военнослужещите не е пострадал", заяви Кадиров, цитиран от ura.ru.

Пленените тийнейджъри заявили, че са били вербувани от украински националисти под заплаха от смърт. Кадиров отбеляза, че младежите ще трябва да бъдат наказани, въпреки че молят за прошка. 

Ръководителят на взвода, който е хванал младежите, призова родителите да следят децата си по-внимателно, в противен случай ще бъдат превъзпитани от бойците на въоръжените сили на Руската федерация.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 2
Вринион
преди 1 година
Тея *** нямат нищо свято у тях но като гледам техния наркоман зеления където ги води представям си акъла им един артист който се съблича гол по телевизията да ръководи цяла държава ето ти показа война Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Няма ли закони ...под 18 години да не се наказват, така страшно както казват... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година