fallback

Байдън притеснен: Избираме между две значително различни визии за Америка

"Демократите сме тези, които са фискално отговорни", изтъкна президентът на САЩ

25.10.2022 | 08:22 Автор: Тодор Петров

Американският президент Джо Байдън посочи, че избирателите трябва да направят избор между две "значително различни визии за Америка". 

На събитие на Националния комитет на демократите той отправи послание с надежда да се избегне характерната за историята загуба на места в Конгреса за партията на действащия президент. Неговият аргумент бе, че алтернативата на мнозинство на демократите няма да е по-добра.

Байдън каза, че партията му ще направи така, че от ръста в икономиката да се възползват всички, a политиките на републиканците облагодетелствали много богатите.

Той също опроверга републикански твърдения, че е невнимателен с харченето на средства като изтъкна, че при неговото управление федералният дефицит е намалял.

"Ние, демократите, сме тези, които са фискално отговорни", настоя Байдън.

Той говори в момент, в който в обществото могат да се видят притеснения за инфлацията, престъпността и сигурността по границата, предаде БНР. Две седмици преди изборите проучванията, които той постави под съмнение, посочват преднина за републиканците в Камарата на представителите и много близка битка за контрола на Сената.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback