Байдън притеснен: Избираме между две значително различни визии за Америка

"Демократите сме тези, които са фискално отговорни", изтъкна президентът на САЩ

25.10.2022 | 08:22 Редактор: Тодор Петров
Байдън притеснен: Избираме между две значително различни визии за Америка

Американският президент Джо Байдън посочи, че избирателите трябва да направят избор между две "значително различни визии за Америка". 

На събитие на Националния комитет на демократите той отправи послание с надежда да се избегне характерната за историята загуба на места в Конгреса за партията на действащия президент. Неговият аргумент бе, че алтернативата на мнозинство на демократите няма да е по-добра.

Байдън каза, че партията му ще направи така, че от ръста в икономиката да се възползват всички, a политиките на републиканците облагодетелствали много богатите.

Той също опроверга републикански твърдения, че е невнимателен с харченето на средства като изтъкна, че при неговото управление федералният дефицит е намалял.

"Ние, демократите, сме тези, които са фискално отговорни", настоя Байдън.

Той говори в момент, в който в обществото могат да се видят притеснения за инфлацията, престъпността и сигурността по границата, предаде БНР. Две седмици преди изборите проучванията, които той постави под съмнение, посочват преднина за републиканците в Камарата на представителите и много близка битка за контрола на Сената.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК