Русия насърчава колективната отбрана на Херсон, Украйна твърди: Изнасят пари и сървъри

Руските военни могат да изпаднат в ситуация, подобна на тази, в която се оказаха украинските части в Мариупол

24.10.2022 | 12:20 Редактор: Елеонора Танева
Русия насърчава колективната отбрана на Херсон, Украйна твърди: Изнасят пари и сървъри

Назначеното от Русия ръководство на Херсон област насърчава мъжете да се включат в колективната отбрана на града.

"Администрацията на Херсонска област напомня, че органите на реда продължават да гарантират сигурността в града. Всеки може да отиде на левия бряг на Днепър по всяко време", се казва в съобщението на областната администрация, цитирано от ТАСС.

В същото време украинските власти коментираха, че Русия имитира изтегляне от Херсон, а реално вкарва нови части, които да подсилят отбраната.

"Как се изтеглят - изнасят пари в брой, сървъри. Така наречените окупационни власти, прехвърлят всички, които не могат да се придвижват сами, тежко ранените. Опитват се да изпишат възможно най-бързо от болниците тези, които могат да ходят. И провеждат бясна информационна кампания "ние се грижим за хората", коментира в интервю за "Украинская правда" началникът на Главното разузнавателно управление на МО на Украйна - Кирил Буданов.

"Руснаците разбират, че ако въоръжените сили на Украйна поемат контрола поне над язовир Каховка, който сега е единствената напълно функционираща транспортна артерия, тогава ще трябва да вземат много бързо решение и да напуснат града. В противен случай руските военни могат да изпаднат в ситуация, подобна на тази, в която се оказаха украинските части в Мариупол през пролетта", каза Буданов. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК