Здравето на Мохамед бин Салман е разклатено, няма да присъства на среща на върха

Тя ще се състои в Алжир

23.10.2022 | 09:58 Редактор: Искра Ангелова
Здравето на Мохамед бин Салман е разклатено, няма да присъства на среща на върха

Влиятелният 37-годишен престолонаследник на Саудитска Арабия няма да участва в предстоящата на 1 ноември среща на върха на Арабската лига в Алжир, след като лекари са го посъветвали да не пътува. Това съобщи рано тази сутрин алжирското президентство, цитирано от Алжери прес сервис и БТА.

Агенцията се позова на изявление от кабинета на президента Абделмаджид Тебун за телефонен разговор между него и принц Мохамед, предаде Асошиейтед прес. По време на разговора принц Мохамед се е извинил, че няма да може да участва в срещата на върха на арабските държави, която ще се проведе на 1 ноември в Алжир, в съответствие с препоръките на лекарите, които го съветват да не пътува", се казва в изявлението. "От своя страна г-н президентът заяви, че разбира ситуацията и съжалява за възпрепятстването на престолонаследника, Негово Височество емир Мохамед бин Салман, като изрази своите пожелания за неговото здраве и благополучие."

Саудитска агенция по печата потвърди, че е имало разговор между Тебун и принца, но не даде информация за съветите на лекарите. Тя съобщи само, че разговорът е бил насочен към "аспектите на двустранните отношения между двете братски страни" и възможното съвместно сътрудничество.

Срещата на върха на Арабската лига в Алжир е първият форум на регионалния орган, откакто пандемията от коронавирус обхвана целия свят. Организацията, основана през 1945 г., представлява 22 държави от Близкия изток и Северна Африка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мен
преди 1 година
РАЗКЛАТИЛА МУ СЕ ЛАНГАТА... Сигнализирай за неуместен коментар