Далма Марадона: Когато той имаше нужда от помощ, нямаше никого, не ми позволиха да го видя

"Хиляди пъти исках да вляза с колата си и да потроша вратата", споделя дъщерята на футболната легенда

14.10.2022 | 14:54 Редактор: Искра Ангелова
Далма Марадона: Когато той имаше нужда от помощ, нямаше никого, не ми позволиха да го видя

Почти две години след смъртта на Диего Марадона, в квартал "Сан Андрес де Тигре", където беше подложен на съмнителна домашна хоспитализация заради пристрастяването си към алкохола, дъщеря му Далма отново критикува хората, които са се грижили за него до последно, докато съдебното дело за причиняването на смъртта му вече стигна до устен процес.

Има осем обвиняеми, всички - здравни специалисти, които ще трябва да свидетелстват, след като са обвинени като съавтори на предполагаемото "убийство с евентуален умисъл" на Марадона.

Въпреки факта, че става дума за престъпление, за което се предвиждат от 8 до 25 години затвор, прокурорите така и не поискаха арести и подсъдимите ще дойдат на разпитите не от ареста, а на свобода.

Прокурорът е преценил, че медицинският екип е бил "недостатъчен", "безразсъден" и "безразличен", че е знаел, че легендата може да умре в състоянието, в което се намира, и че не е направил нищо, за да го предотврати.

"Освен проблема с марката, Джанина и аз се грижим да има и присъда за смъртта му. Правосъдието вече се грижи за хората. Дано ги осъдят, защото беше много коварно, публикуваха доказателствата навсякъде", започна Далма в интервю за LAM.

"И когато Диего е имал нужда от помощ, нямало никой. Най-важното е да знаем какво се е случило. Има една конкретна ситуация, която е в досието: "Трябваше да влезе една лекарка и едно лице, което знам кое е, не я е пуснало. Всъщност е било в 7 сутринта, на нас ни казаха следобед", добавя тя, цитирана от "Труд".

Попитана за повече подробности за това, най-голямата дъщеря на Клаудия Вилафане обясни: "Не става дума за конкретна ситуация или пропуск. Никой не е влязъл, когато баща ми е поискал помощ, те са обвинени за нещо. Те взеха пари. Ще продължа до крайни последствия."

"Хиляди пъти исках да вляза с колата си и да потроша вратата, но не ми позволиха. Ние винаги се справяме по свой начин, но не искахме да създаваме ситуация, в която полицията да ме изведе от къщата на баща ми. Ограничението ми беше да отида до вратата с дъщеря ми и да ми кажат "не". Обадих му се на мобилния телефон и той не отговори, защото го беше оставил на безшумен. Ако не си бил упълномощен, не можеш да влезеш. Баща ми ни каза, че никога не сме ходили, но неговата среда не ме упълномощи да го видя", спомня си дъщерята на Марадона последните му дни.

"Докато отдават почит на татко и е красиво, за нас е грандиозно. Това ми се случва. Винаги, когато ме поканят, когато отдават почит, отивам. Лудост е какво движи този свят. Човек никога не може да е наясно какво се случва в света по отношение на марката "Марадона", невъзможно е. Има неща, които отсрещната страна подписва, а вие дори не знаете... Случва се да има хора, които са фанатици и продават мърчандайзинг, не знам дали са толкова фанатици, те го правят защото им дават пари, но никога не бих се противопоставила на стенопис или на хора, които го рисуват", казва още тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК