Ердоган зове Путин за край на кръвопролитията на фона на жестоки руски атаки

Десетки руски удари над украински градове са нанесени само за денонощие

13.10.2022 | 13:51 Редактор: Искра Ангелова

Турският президент Реджеп Ердоган повтори призивите си за прекратяване на войната в Украйна на конференция в Казахстан, на която присъства и руският му колега Владимир Путин.

Ердоган подчерта, че всеки усеща регионалното и глобалното въздействие на кризата в Украйна. Въпреки тези трудности, приоритетът на Турция е да се прекратят кръвопролитията възможно най-скоро.

В същото време десетки руски удари над украински градове само за денонощие.

Руски ракети са ударили пететажна жилищна сграда в Николаев. Последните два етажа са напълно разрушени. Спасителни екипи претърсват под развалините в опит да намерят затрупани хора.

След шест часа, прекарани под отломките на взривената сграда, спасители извадиха 12-годишно момче. Атаките отбелязват четвъртия пореден ден на руски удари, насочени срещу гражданска инфраструктура в Украйна.

Въздушното нападение на Русия през последните няколко дни беше насочено до голяма степен срещу енергийната инфраструктура на Украйна, използвайки различни ракети и новопридобити ирански дронове. Но въпреки че щетите са значителни, Украйна твърди, че е унищожила около половината от изстреляните ракети - и очаква процентът на успеваемост да се подобри с пристигането на нови средства за противовъздушна отбрана от Германия, САЩ и други държави.

Друг южен град - Никопол, също е бил подложен на обстрел през нощта.

Според властите 59-годишен мъж е бил ранен и около 30 многоетажни сгради и частни къщи са били повредени, оставяйки около 2000 семейства без електричество.

А дрон камикадзе е атакувал населено място в района на Киев. Властите призоваха хората да останат в убежищата, докато сирената за предупреждение за въздушна атака спре.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ВЕЛИЧКО
преди 1 година
А аз призовавам Реджеп да изтегли турската армия от Сирия и да спре да избива кюрдите ! Сигнализирай за неуместен коментар