ООН осъди анексирането на украински територии, само 4 страни застанаха зад Русия

Текстовете призовават всички страни да не признават тези територии за част от Руската федерация

13.10.2022 | 06:57 Редактор: Петя Кръстева
ООН осъди анексирането на украински територии, само 4 страни застанаха зад Русия

Общото събрание на ООН прие с голямо мнозинство резолюция, която осъжда руските "опити за незаконно анексиране" на четирите частично окупирани области в Украйна.

Документът беше подкрепена от 143 от общо 193 държави. Само 4 страни подкрепиха Русия, гласувайки "против". Това са Беларус, Сирия, Северна Корея и Никарагуа. Китай се въздържа.

Текстовете призовават всички страни да не признават тези територии за част от Русия. Изразява се и подкрепа за суверенитета, независимостта, единството и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 3
Маргарита Ангелова
преди 1 година
Не приемам приемането на нарушаване граници, военни действия, анексиране на чужди територии в 21 век! Границите са очертани и приети от ООН и трябва да се зачитат! Няма значение чии са били в миналото! Няма оправдание за агресията в която и да е страна, от която и да е страна! Има и съвет за международна сигурност. Има множество начини за уреждане на спорове по дипломатичен път! Да се прескача това средство и да се тръгва на война, която не била война! Лудост! Сигнализирай за неуместен коментар