Г-7 с обща позиция: Ще има тежки санкции за Русия при употреба на ядрено оръжие

Седемте страни се ангажираха да помагат на Украйна, докато е нужно

11.10.2022 | 20:30 Редактор: Петя Кръстева
Г-7 с обща позиция: Ще има тежки санкции за Русия при употреба на ядрено оръжие

Всяка употреба на химическо, биологично или ядрено оръжие от страна на Русия ще има тежки последици. Това предупредихa лидерите на седемте най-развити държави от Г-7 след спешна онлайн среща.

Те обявиха, че ще продължат да налагат икономически санкции на Москва. Групата призова и Беларус да спре да улеснява руската агресия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че след пробивите по газопровода "Северен поток" 1 и 2, Алиансът е удвоил присъствието си в Балтийско и Северно море - с около 30 кораба, а също така и с въздушни патрули и подводни сили.

Нови ракети полетяха към Украйна - в област Запорожие има жертва. Проведе се и извънредно заседание на Общото събрание на ООН, на което бяха осъдени действията на Русия, която порази цивилни цели. От своя страна Москва обвини Киев в тероризъм, заради взрива на Кримския мост и допълни, че Западът не трябва да пресича "червените линии" до които са се доближили плътно.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 1 година
Мале, санкции против Русия. Пак ще смъкват температурата в магазините и офисите в Берлин. Дали ще я направят на 15 градуса или направо на 10 градуса? След 4-5 години както е тръгнало ще трябва да си купуваме и руски дърва за огрев на черно. Е може и от Турция, която не се лъже кой кой е в тази история. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 5
ВЕЛИЧКО
преди 1 година
Дааа ... След ядрена война Русия ще бъде санкционирана ! От кого ли ? ! Бедна ми е фантазията ... Дали КОЛОЕЗДАЧА ще оцелее , че и след това ще санкционира ! ? А може би ще оцелее НАРКОМАНЧЕТО ? ! Божеее , ако те има , дай малко акъл на тези хора ... Сигнализирай за неуместен коментар