Украинци обстрелваха автобус с цивилни работници в Херсон, жертвите са поне 5

Стремоусов публикува видео, на което се виждат останки от автобус, щети по автомобил и опашка от чакащи коли

07.10.2022 | 14:14 Редактор: Ирена Бакърджиева
Украинци обстрелваха автобус с цивилни работници в Херсон, жертвите са поне 5

Най-малко петима цивилни са били убити днес при украински обстрел на автобус в Херсонска област, предаде Франс прес, като се позова на представител на назначените от Русия окупационни власти в южния украински регион, където силите на Киев продължават своята контраофанзива.

"Бойци от украинските въоръжени сили обстрелваха автобус с цивилни, отиващи на работа, при преминаването му по Дариевския мост", написа в Telegram Кирил Стремоусов. Заместник-ръководител на назначената от Москва военно-гражданска администрация на Херсонска област съобщи за най-малко петима убити и петима ранени.

Стремоусов публикува видео, на което се виждат останки от автобус, щети по автомобил и опашка от чакащи коли.

"Линейките са пристигнали незабавно и са оказали спешна медицинска помощ на пострадалите", добави той.

Украинските въоръжени сили провеждат от седмици контраофанзива в Херсонска област, която се намира под контрола на руските войски от първите дни на войната. Мостовете в региона често стават мишени на Киев, който цели по този начин да затрудни логистичното снабдяване на руските сили, предаде БТА.

Херсонска област е една от четирите украински територии, анексирани от Москва след "референдуми", които не се признават от ООН, Киев и неговите западни съюзници.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
ВервайтеМи
преди 1 година
"... като се позова на представител на назначените от Русия окупационни власти" -- Според руските източници ни пръскат от самолети, но все пак не носим маски щот няма корона. И още безброй други "умни" съвети и информация, където само те я знаят и ни "отварят" за тях. П.С. BGONAIR отново леко пуска "закачливи" заглавия. Но не го докарва, като да е за рейтинг. Сигнализирай за неуместен коментар