Бъкингамският дворец нарече спекулация изтеклата информация за коронацията на Чарлз III

Точната дата все още не е потвърдена

06.10.2022 | 11:25 Редактор: Теодора Патронова
Бъкингамският дворец нарече спекулация изтеклата информация за коронацията на Чарлз III

Появилата се информация, че церемонията в Уестминстърското абатство за коронацията на новия монарх на Великобритания Чарлз III ще се проведе на 3 юни 2023 г., е "чиста спекулация". Това обяви представител на Бъкингамския дворец, цитиран от столичния вестник The London Evening Standard.

Според изданието точната дата на церемонията все още не е потвърдена. Ето защо Бъкингамският дворец призова хората да се отнасят с недоверие към появилата се в медиите информация.

В сряда Bloomberg съобщи, че церемонията по коронацията на Чарлз III ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон на 3 юни 2023 г. Агенцията се позовава на източник, според когото правителството на Обединеното кралство води дискусии кои дни преди и след коронацията да бъдат обявени за почивни, пише "Фокус".

Наследникът на британския трон принц Чарлз стана крал веднага след смъртта на майка си кралица Елизабет II на 8 септември. На същия ден бе обявено, че той ще управлява под името Чарлз III. И на 10 септември той бе официално провъзгласен за крал на Великобритания, след като съответната прокламация бе приета от членовете на Съвета по наследство в двореца Сейнт Джеймс в Лондон. Английските медии подчертаха, че коронацията на Чарлз III ще бъде по-скромна в сравнение с тази на предшествениците му поради икономическата криза в страната и желанието на управляващата династия Уиндзор да избегне критиките за прахосничество.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК