Тръмп с контраатака по случая с иззетите от имението му документи

Той сезира Върховния съд

05.10.2022 | 11:44 Редактор: Тодор Петров
Тръмп с контраатака по случая с иззетите от имението му документи

Доналд Тръмп сезира Върховния съд за иззетите от имението му "Мар-а-Лаго" документи. Той поиска на назначения специален експерт да бъде разрешено да прегледа около 100-те класифицирани документа.

С това Тръмп иска да обърне посоката на делото, което Министерството на правосъдието спечели в края на септември. По това време апелативният съд в Атланта бе уважил искането на правителството, отменяйки предишно решение на окръжен съд във Флорида.

Апелативният съд разреши на Министерството на правосъдието да получи отново достъп до класифицираните документи и постанови, че то не е длъжно да ги разкрива на специалния одитор. Окръжният съдия на Флорида Айлин Канон вече беше постановила, че министерството не може да продължи да работи с документите, докато специалният одитор не приключи прегледа си. Това щеше да прекъсне и наказателното разследване срещу Тръмп в продължение на месеци. 

В писмото от 37 страници, изпратено във вторник, адвокатите на Тръмп твърдят, че апелативният съд в Атланта не е имал право да спре действието на заповедта от Флорида. В него се казва: Всяко ограничаване на всеобхватния и прозрачен преглед на материалите, иззети при необичайното нахлуване в дома на президента, подкопава общественото доверие в нашата правна система.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК