Путин насочва влак, натоварен с ядрени оръжия, към Украйна?

Кремъл подава сигнали, че е готов за незабавна военна ескалация

04.10.2022 | 17:22 Редактор: Теодора Патронова
Путин насочва влак, натоварен с ядрени оръжия, към Украйна?

Владимир Путин планира ядрен удар в район в близост до границите на Украйна, сочат разузнавателни данни на НАТО. А страните членки на Алианса са получили предупреждение за опасността. Това твърди публикация в британския "Таймс" като вестникът се позовава на свои източници.

Кремъл подава сигнали, че е готов за незабавна военна ескалация поради все по-честите поражения на руските войски и загубата на позиции на бойното поле. Опасенията от намеците на Путин, свързани с прибягване до подобна унищожителна тактика, се изостриха вчера с твърденията, че влак, управляван от секретното ядрено подразделение, е бил насочен към Украйна, съобщи още "Таймс", цитиран от "24 часа".

Според военния анализатор Конрад Музика влаковата композиция, известна като "конвоя на смъртта", е натоварена с компоненти, които идват директно от склада с ядрени оръжия на Русия. Той също така допълни, че влакът, забелязан в Централна Русия, е свързан с 12-то главно управление на руското министерство на отбраната и че то "отговаря за ядрените боеприпаси, тяхното съхранение, поддръжка, транспортиране и издаване на части".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК