Украинските войски унищожиха 31 руски танка и система за залпов огън

Мъск предложи мирен план

04.10.2022 | 13:56 Редактор: Искра Ангелова

Горната камара на руския парламент гласува анексирането на четирите области от Източна Украйна. Регионите не са под пълен руски контрол. В същото време руската армия отстъпва от още територии в Източна Украйна.

Силите на Киев напредват към южния град Херсон. Президентът Зеленски заяви, че боевете продължават в няколко района.

"Все повече окупатори се опитват да избягат, все повече жертви има във вражеските редици и има нарастващо разбиране, че Русия направи грешка, започвайки война срещу Украйна. Невъзможно е да победиш нация, която е единна и знае за какво се бие", заяви президентът на Украйна.

В много участъци от фронта продължават ожесточени боеве. На юг украинската армия е унищожила 31 руски танка и реактивна система за залпов огън. Силите на Киев са издигнали украинското знаме над село Миролюбовка, разположено между предишната фронтова линия и река Днепър, показва видео, разпространено от Министерството на отбраната на Украйна.

А милиардерът Илън Мъск предложи мирен план за Украйна. Той включва повторно провеждане на избори под наблюдението на ООН в регионите на страната, наскоро анексирани незаконно от Русия.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК