Зеленски: Все повече окупатори опитват да избягат, невъзможно е да бъдем победени

Продължават ожесточените бойни действия на много участъци от фронта, заяви украинският президент

04.10.2022 | 07:48 Редактор: Тодор Петров
Зеленски: Все повече окупатори опитват да избягат, невъзможно е да бъдем победени

Украинските войски са пробили руските позиции на река Днепър, североизточно от Херсон, контролиран от Москва, съобщи руската армия и посочи, че има силен отбранителен огън. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви във вечерното си изявление, че в няколко региона има нови освободени селища. Той каза, че боевете продължават, но не даде подробности.

родължават ожесточените бойни действия на много участъци от фронта. Но перспективата за тях остава очевидна - все повече окупатори се опитват да избягат, вражеската армия ще понася все повече загуби, все повече ще се увеличава разбирането за това, че Русия е направила грешка, като е тръгнала на война против Украйна. Невъзможно е да победиш народ, който запазва единството си и знае за какво воюва", заяви Зеленски.

Съветникът на ръководителя на офиса на държавния глава Олексий Арестович също коментира положението в Луганска област. По думите му до пълното освобождение на градовете Северодонецк и Лисичанск остава още много.

На юг ръководителят на проруската администрация на Херсонска област Владимир Салдо каза, че украинските сили са пробили близо до Дудчани и вече контролират няколко населени места в региона, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК