Байдън: САЩ ще бранят територията на НАТО, няма да се оставим да бъдем сплашени

Долната камара на Конгреса ще даде над $12,3 млрд. военна и икономическа подкрепа за Украйна

30.09.2022 | 23:05 Редактор: Теодора Патронова
Байдън: САЩ ще бранят територията на НАТО, няма да се оставим да бъдем сплашени

Американският президент Джо Байдън повтори предупреждението си към Русия, че Съединените щати са готови да бранят "всеки сантиметър" от територията на НАТО.

В отговор на изявлението на руския президент Владимир Путин, че ще отбранява с всички средства анексираните украински земи, американският лидер изтъкна, че САЩ и съюзниците им няма да се оставят да бъдат сплашени.

По-рано тази вечер долната камара на Конгреса прие временния бюджет на федералното правителство. Освен че ще позволи финансиране на федералните институции до средата на декември, законът съдържа и над 12,3 милиарда долара военна и икономическа подкрепа за Украйна, съобщи БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
до пълен крах
преди 1 година
Украйна е една отдавна банкрутирала икономически и финансово страна. Западът й налива милиарди всеки месец, за да воюва вместо него с Русия. Това, естествено е най-изгодно за американците. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Роко
преди 1 година
Знае ли въобще къде се нарира тоя Кллоун ? Че не знае какво говори знаем отдавна. Няма такъв майтап ! Сигнализирай за неуместен коментар