Поредна мистериозна смърт разтърси Русия, откриха мъртъв директор на руските железници

Първоначалната информация предполага, че Пчелников се е самоубил

30.09.2022 | 14:57 Редактор: Искра Ангелова
Поредна мистериозна смърт разтърси Русия, откриха мъртъв директор на руските железници

Руското издание "Московский комсомолец" съобщи, че 52-годишният изпълнителен директор на руските железници Павел Пчелников е бил намерен мъртъв в 6:30 сутринта в сряда, 28 септември, на балкона на апартамента си на насипа Коломенская в руската столица Москва.

Първоначалната информация предполага, че Пчелников се е самоубил, след като е бил открит с огнестрелна рана.

Изданието припомня, че бизнесменът е завършил Финансовия университет на руското правителство и преди това е заемал поста директор по комуникациите на Digital Logistics Ltd.

Интересно е, че Digital Logistics беше обвинена за неуспеха да защити мрежовата инфраструктура на руските железници от украински хакери. Съобщава се, че мрежовите атаки са довели до забавяне на критични доставки, достигащи до руските войски.

Пчелников се хвалеше, че е "най-опитният PR мениджър в компанията на руските железници" и беше на почивка със семейството си само преди месец. От там той е качил в социалните медии свои снимки, на които се усмихва в седмиците преди да умре, информира dnes.bg.

Подробности защо Пчелников се е самоубил или обяснения на мотивите му няма. Води се пълно разследване.

Смъртта на мениджъра на дъщерното дружество на руските железници идва, след като председателят на руската енергийна компания "Лукойл" беше намерен мъртъв при мистериозни обстоятелства.

В четвъртък, 1 септември, председателят на руската енергийна компания "Лукойл," 67-годишният Равил Маганов, беше намерен мъртъв, след като се предполага, че е паднал от отделение на 6-ия етаж на болница в Москва, където е бил лекуван.

Това са само част от около 23 бизнесмени, свързани с Кремъл, които са загубили живота си. Някои са загинали преди началото на инвазията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК