Фон дер Лайен: ЕС реагира бързо с мерки срещу Русия, демокрацията в Украйна ще победи

"Дълг на нашето поколение е да защитава демокрацията", заяви председателят на Европейската комисия

30.09.2022 | 13:00 Редактор: Ваня Кузманова
Фон дер Лайен: ЕС реагира бързо с мерки срещу Русия, демокрацията в Украйна ще победи

В Гърция вече е подписано разрешителното за експлоатация на участъка от интерконектора в отсечката от Комотини до границата с България, съобщи гръцката газова компания ДЕПА. 

Преди посещението си в София утре за официалното откриване на газовата връзка, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в Атина, където говори за подкрепата за Украйна във войната в Русия. 

"Демокрацията в Украйна ще победи", заяви от Атинския международен форум председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В реч тя подчерта, че Европейският съюз е реагирал бързо с мерки срещу агресията на Русия, оказва финансова помощ на Киев и всички европейски страни приемат украински бежанци, като им осигуряват защита.

"Дълг на нашето поколение е да защитава демокрацията", заяви на форума председателят на Европейската комисия.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че утре ще посети София за официалното откриване на газовата връзка между Гърция и България, предаде БНР. 

Днес националната газова компания ДЕПА съобщи, че е подписано разрешителното за експлоатация на гръцкия участък от газопровода в отсечката от Комотини до границата с България.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 2
Украинка
преди 1 година
Каква демокрация я гони, фашизъм да, но не и друго. Откога фашизъм е стана демокрация. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
Валя
преди 1 година
Това "чудо", ако може, просто да не идва. Сигнализирай за неуместен коментар