Олаф Шолц: ОАЕ ще доставя втечнен природен газ на Германия

Сделката беше обявена при втората спирка на Шолц в пътуването му през уикенда

25.09.2022 | 17:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
Олаф Шолц: ОАЕ ще доставя втечнен природен газ на Германия

Abu Dhabi National Oil Corp. ще доставя втечнен природен газ на Германия, стана ясно по време обиколката на германския канцлер Олаф Шолц в страните от Персийския залив, на която той се стреми да договори енергийни доставки за най-голямата икономика на Стария континент, предава Bloomberg.

Сделката беше обявена при втората спирка на Шолц в пътуването му през уикенда. В събота той беше в Саудитска Арабия, а след Обединените арабски емирства ще се насочи към Катар. Шолц е придружаван от делегация, в която влизат главните изпълнителни директори на ThyssenKrupp, SAP, Airbus и Siemens Energy.

Обявеното в неделя споразумение предвижда ADNOC да доставя 137 хил. куб. м втечнен природен газ за плаващия терминал на RWE в Брунсбютел близо до Хамбург още от края на декември. Още доставки ще бъдат направени догодина.

"Трябва да гарантираме, че коалицията за втечнения природен газ в света напредва до етап, в който високото търсене може да бъде задоволено", каза Шолц в Абу Даби.

Германия създава плаващи терминали за внос на втечнен природен газ и някои инсталации се очаква да бъдат готови тази зима.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК