Говорител на Шолц: Руската мобилизация е знак за липсата на успех на Москва в Украйна

"Руските "фиктивни референдуми" никога няма да бъдат признати за легитимни", заяви Роберт Хабек

21.09.2022 | 15:12 Редактор: Ваня Кузманова
Говорител на Шолц: Руската мобилизация е знак за липсата на успех на Москва в Украйна

Германският канцлер смята, че частичната руска военна мобилизация в Украйна говори, че руската атака срещу Украйна е неуспешна, предаде днес Ройтерс, позовавайки се на говорител на Олаф Шолц.

По повод плановете на руския президент Владимир Путин четири окупирани украински региона да проведат референдуми в следващите дни за присъединяване към Русия, говорителят на германското правителство заяви, че руските "фиктивни референдуми" никога няма да бъдат признати за легитимни, предаде БТА.

По-рано днес вицеканцлерът Роберт Хабек каза, че частичната мобилизация е "още една лоша и погрешна стъпка от страна на Русия, която, разбира се, ще обсъдим и ще се консултираме на политическо ниво за това как да реагираме".

Междувременно стана ясно, че германското правителство е замразило активи на стойност най-малко 4,88 милиарда евро (4,84 милиарда долара) във връзка със санкциите на Европейския съюз срещу руски граждани от 16 септември, съобщи днес списание "Шпигел", цитирайки документ от германското министерство на икономиката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК