Тръс: Не бива да се вслушваме в дрънкането на оръжия и фалшивите заплахи от Путин

Според нея руският президент е мобилизирал още войници, защото не печели войната

25.09.2022 | 17:09 Редактор: Ирена Бакърджиева
Тръс: Не бива да се вслушваме в дрънкането на оръжия и фалшивите заплахи от Путин

Великобритания и нейните съюзници не бива да се вслушват в "дрънкането на оръжия" от страна на руския президент Владимир Путин, призова британският министър-председател Лиз Тръс, цитирана от Ройтерс.

В сряда Путин нареди частична военна мобилизация във връзка с войната в Украйна и заплаши да използва ядрени оръжия.

В излъчено днес интервю за телевизия Си Ен Ен Тръс, която зае поста в началото на този месец, каза, че руският президент е мобилизирал още войници, защото не печели войната. "Не трябва да се вслушваме в дрънкането на оръжия от негова страна и фалшивите му заплахи. Вместо това трябва да продължим да налагаме санкции на Русия и да подкрепяме украинците", призова тя.

Британският министър-председател се обяви за засилване на координацията с останалите съюзници от Г-7 в светлината на нарасналите заплахи от страна на авторитарни режими. Ще направим така, че Тайван да може да се защитава сам срещу Китай, обеща тя.

Лиз Тръс обеща да работи за уреждане на отношенията между Великобритания и Европейския съюз след Брекзит по пътя на преговорите.

"С президента (на САЩ Джо) Байдън сме съгласни, че е жизненоважно да бъде защитено Споразумението от Разпети петък за Северна Ирландия", даде да се разбере британският министър-председател, предаде БТА.

Тръс и Байдън вече обсъдиха въпроса в сряда в кулоарите на 77-ата годишна сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Решена съм да направя специалната връзка (на Великобритания) със САЩ още по-специална", подчерта британската министър-председателка в интервюто си за американската телевизия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК