Паника сред мъжете в Русия, разпродадени са всички еднопосочни билети

Няма билети и за някои полети с прекачване

21.09.2022 | 12:47 Редактор: Искра Ангелова
Паника сред мъжете в Русия, разпродадени са всички еднопосочни билети

Полетите с еднопосочен билет от Русия се разпродадоха буквално за минути, след като по-рано днес руският президент Владимир Путин обяви незабавната мобилизация на 300 000 резервисти, предаде Ройтерс.

Обръщението на Путин, излъчено рано сутринта на запис, предизвика страх и паника, че на мъжете, годни да носят оръжие, повече няма да бъде разрешено да напускат страната.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу увери, че мобилизацията ще бъде ограничена само до тези, които имат опит като професионални войници и че студенти и наборници няма да бъдат свиквани под знамената. Въпреки това "Гугъл трендс" показа рязко увеличение на търсенето в "Авиасейлс" (Aviasales), най-популярният сайт в Русия за покупка на самолетни билети.

Данните на сайта показват, че всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени. И двете страни не изискват визи на руските граждани, припомня БТА.

Няма билети и за някои полети с прекачване, като например през Тбилиси, а същевременно най-евтините билети до Дубай струват 300 000 рубли (5000 долара), или пет пъти повече от средната месечна заплата в Русия.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
5 rate up comment rate down comment 3
Къде е Копейкин?
преди 1 седмица
Айде, Копейкин и всички, които толкова обичат братушките да отиде там да се бие за тях. Сигнализирай за неуместен коментар
2
7 rate up comment rate down comment 10
без да искат
преди 1 седмица
"...най-евтините билети до Дубай струват 300 000 рубли (5000 долара), или пет пъти повече от средната месечна заплата в Русия." - Това е признание, че в Русия средната заплата е около 1000 долара. А в процъфтяваща демократична Република България колко е? Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 6
ФЕЙК
преди 1 седмица
Вирусни фалшиви новини целящи паника и дезинформация. Сигнализирай за неуместен коментар