fallback

Пазят тленните останки на Елизабет II и по въздух, над 3,5 км е опашката от хора

В британската столица се затягат мерките за сигурност преди погребението

15.09.2022 | 07:27 Автор: Теодора Патронова

Над 3,5 километра е опашката от желаещи да посетят залата Уестминстър в парламентарния комплекс, където е изложен за поклонение ковчегът на покойната кралица Елизабет II. Залата ще бъде отворена 24 часа през следващите четири дни - до погребението на кралицата в понеделник.

Някои хора вече бяха чакали с дни, когато снощи залата Уестминстър отвори врати за публичното поклонение. От лондонската транспортна служба обявиха, че през нощта са пуснати ограничен брой влакове от и за Лондон, така че да се помогне на хората да се приберат по домовете си.

В британската столица се затягат мерките за сигурност преди държавното погребение. Дългите опашки са първостепенна загриженост на силите за сигурност, тъй като се смятат за най-лесно уязвими цели за терористични нападения. Ето защо от полицията призовават хората да бъдат бдителни и да докладват, ако видят нещо подозрително.

От вторник вечерта в Лондон са разположени допълнително 1500 войници. Военен хеликоптер периодично извършва полети над Уестминстър. Въоръжени полицаи са забелязани по покривите на парламентарния комплекс.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback