Пазят тленните останки на Елизабет II и по въздух, над 3,5 км е опашката от хора

В британската столица се затягат мерките за сигурност преди погребението

15.09.2022 | 07:27 Редактор: Теодора Патронова

Над 3,5 километра е опашката от желаещи да посетят залата Уестминстър в парламентарния комплекс, където е изложен за поклонение ковчегът на покойната кралица Елизабет II. Залата ще бъде отворена 24 часа през следващите четири дни - до погребението на кралицата в понеделник.

Някои хора вече бяха чакали с дни, когато снощи залата Уестминстър отвори врати за публичното поклонение. От лондонската транспортна служба обявиха, че през нощта са пуснати ограничен брой влакове от и за Лондон, така че да се помогне на хората да се приберат по домовете си.

В британската столица се затягат мерките за сигурност преди държавното погребение. Дългите опашки са първостепенна загриженост на силите за сигурност, тъй като се смятат за най-лесно уязвими цели за терористични нападения. Ето защо от полицията призовават хората да бъдат бдителни и да докладват, ако видят нещо подозрително.

От вторник вечерта в Лондон са разположени допълнително 1500 войници. Военен хеликоптер периодично извършва полети над Уестминстър. Въоръжени полицаи са забелязани по покривите на парламентарния комплекс.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК