Урсула: Путин ще се провали, руската индустрия е разрушена

Куражът има име и това име е Украйна, заяви председателят на Европейската комисия

14.09.2022 | 10:57 Редактор: Тодор Петров

"Путин ще се провали и нашите ценности ще възтържествуват. Днес куражът има име и това име е Украйна. Куражът има лице и това лице е лицето на украинските мъже и жени, които се изправят срещу руската агресия", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си за състоянието на ЕС. В залата присъства и Олена Зеленска.

По думите ѝ Европейската солидарност ще остане непоколебима. Санкциите срещу Русия ще продължат, финансовата подкрепа за Украйна - също, настоя Фон дер Лайен.

Според нея руската икономика в момента е на животоподдържащи машини, а руската индустрия е разрушена. 

"Кремъл е виновен за това. Това е цената за путинската идея за разруха", заяви още председателят на ЕК. Урсула фон дер Лайен съобщи, че Украйна ще бъде включена в единния пазар на Европа и в зоната за свободен роуминг.

"Ние отново извадихме наяве вътрешната сила на Европа. И ще се нуждаем от цялата тази сила. Месеците пред нас няма да бъдат леки. Независимо дали става въпрос за семейства, които се борят да свържат двата края, или за предприятия, които са изправени пред труден избор за бъдещето си", подчерта председателят на ЕК.

"Нека бъдем напълно ясни: залогът е много висок. Не само за Украйна, но и за цяла Европа и света като цяло. Ще бъдем подложени на изпитания. Подложени от онези, които искат да се възползват от всеки вид разделение между нас. Това е не само война на Русия срещу Украйна. Това е война срещу нашата енергия, война срещу нашата икономика, война срещу нашите ценности и война срещу нашето бъдеще. Става въпрос за автокрацията срещу демокрацията", изтъкна Фон дер Лайен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 1
Разбирачев
преди 1 година
г-жа Урсула, А вие каква война почнахте. Санкциите са си чиста война!Мислите ни за баламурници ли? Путин води война а вие ЦИЛИВИЛИзования запад сте мирните бедни овчици????? Ха ха, спрете се с манипулациите, лъжите и ... Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 1
Разбирачев
преди 1 година
Урсуло мари хубава. Нашата енергия, нашата газ... Ха ха. Те са ваши само като си ги платите. Как - продавачът казва. Не може да му налагате или вините. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 2
Д-р Хаос
преди 1 година
1
3 rate up comment rate down comment 4
Ради
преди 1 година
И европейската също, предателко такава! Сигнализирай за неуместен коментар