Уведомили Путин за загубите в Украйна. Киев: Ще видим отстъпление на втората най-мощна армия

Русия готви отговор на офанзивата

13.09.2022 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

Продължава контранастъплението на Украйна - отвоювани са вече 6000 кв. км само от началото на месеца, твърди Киев. Русия готви отговор на офанзивата, но какви ще са следващите ходове на Москва, е трудно да се предвиди. Кремъл официално потвърди, че Владимир Путин е уведомен за загубите на бойното поле.

Светкавичната контраофанзива е довела и до освобождаване на населени места в превзетата от Русия, още през март, област Херсон.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските удари продължават.

"От Киев вече се чуват още повече гласове за победа на фронта", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

"Това ще бъде като снежна топка, която продължава да се търкаля и търкаля. Ще видим отстъплението на втората най-мощна армия в света", коментира министърът на отбраната на Украйна - Олексий Резников.

Но експертите предупреждават, че подобни радостни прогнози може да са преждевременни. От Москва обаче официално обявиха, че военното командване на Русия е информирало президента Владимир Путин за прегрупирането на руските войски - така там описват всъщност загубените територии.

Русия твърди, че нанася масивни удари по цялата фронтова линия.

"Путин е в постоянен контакт с министъра на отбраната и с всички военни ръководители. Не може и да бъде другояче по време на "специалната военна операция", поясни Дмитрий Песков.

Той отказа да коментира и масираната ракетна атака на руските въоръжени сили по Харковската ТЕЦ, в резултат на която някои региони на Украйна останаха без електричество и газ.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 7
о.з. поручик от РВ и
преди 1 година
Ще последва страшно отмъщение! Укрите ще се бият до пълна и безусловна капитулация. Белорусия е струпяля войски на границата с укрите, познайте какво ще последва, това което трябваха да направят още в началото! Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 12
о.з. поручик от РВ и
преди 1 година
Глупости и натовски уйдурми. Няма никакво настъпление, фронтът е стабилизиран по р- Северски Донец. На юг в Запорожие няма никаква промяна. Русия е нанесла няколко удара по КП на укрите и ги е спряла. Отделно сега започват и удари по инфрасктруктурата, много укро ТЕЦове са унищожени. Руснаците почват унищожение на цялостната инфраструктура на хохлите. Много са ми смешни нашите натовски гов-на, как се радват на фалшива информация. *** ще гризнете дръвцето, що е натовец в България ще се беси! Сигнализирай за неуместен коментар