Кадиров е бесен на Путин, заплаши ръководството на Кремъл

През последните дни украинците успяха да си върнат градове и да прогонят руснаците от тях

12.09.2022 | 13:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кадиров е бесен на Путин, заплаши ръководството на Кремъл

След нахлуването в Украйна, чеченският лидер Рамзан Кадиров е най-фанатичният поддръжник на Владимир Путин. Той ежедневно разпространяваше военна пропаганда, кълнеше се във вярност на шефа на Кремъл - Путин, и съобщаваше за нови успехи.

Тъй като украинската армия успешно предприе зрелищна контраофанзива, Кадиров написа подробно аудиообръщение към своите поддръжници и отправи сериозни обвинения към ръководството на Кремъл.

"Аз не съм стратег като Министерството на отбраната. Но бяха допуснати грешки", започва монолога си Кадиров с ироничен оттенък.

"За това, че се отказваме от градовете, не мога да обвинявам никого, но не разбирам каква стратегия тук е разработило Министерството на отбраната на Руската федерация", допълва Кадиров, изброявайки цяла поредица от градове, които руснаците дадоха на украинците без бой.

"Ситуацията е интересна. Дори бих казал, че ситуацията е направо невероятна", изтъква Кадиров

И стига още по-далеч, като отправя открита заплаха към ръководството на Кремъл, пише германският "Билд".

"Ако стратегията на специалните операции не бъде променена днес и утре, тогава ще бъда принуден да се обърна към ръководството на Министерството на отбраната и Държавното ръководство и да им обясня ситуацията, която реално преобладава на място." 

С това Кадиров не само заплашва с последствия лично Путин, а също така намеква, че върховният военачалник не е информиран за военната ситуация в Украйна.

Факт е, че през последните няколко дни украинците успяха да си върнат около 3000 квадратни километра и да прогонят руснаците от десетки градове. Тъй като руските войски бягат набързо, те оставят големи количества боеприпаси и тежко оборудване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК