От "ротвайлер" до кралица-консорт: Коя е Камила Паркър?

Допреди няколко десетилетия тя беше описвана като най-мразената жена във Великобритания

10.09.2022 | 18:59 Редактор: Искра Ангелова

Камила Паркър Боул - втората съпруга на Чарлз II, вече носи титлата кралица-консорт. Допреди няколко десетилетия тя беше описвана като най-мразената жена във Великобритания.

Родена през 1947 година като Камила Розмери Шанд, тя произлиза от заможно британско семейство, което не за първи път има близки отношения с британското кралско семейство. Прабабата на Камила - Алис Кепел, е била любовница на прапрадядото на Чарлз - крал Едуард VII. Те се запознават на конен турнир.

Камила също е страстен ездач и често посещава конни събития. И на такова, точно както прабаба си, тя се запознава с Чарлз. Макар и любовта между двамата да пламва мигновено, принц Чарлз заминава на мисия към Кралските военноморски Сили, а Камила остава в Лондон и се омъжва за Андрю Паркър Боулс.

След завръщането на Чарлз в Англия обаче той и Камила подновяват своята афера, която продължава с години. Въпреки че през 1981 година Чарлз сключва брак с принцеса Даяна, той запазва близките си отношения с Камила.

"В нашия брак бяхме трима. Беше малко пренаселено", споделя Даяна.

Тя дори определя Камила като "ротвайлер", а обществото се настройва срещу нея.

Камила и Чарлз започват да се появяват заедно в публичното пространство едва след смъртта на Даяна. През 2005 двамата се венчаят с благословията на кралица Елизабет II и получава титлата херцогиня на Корнуол.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
;'koiubkolp
преди 1 година