Зеленски отнема паспорти: Няма място за контрабандисти и престъпници в Украйна

Украинският президент отне гражданството на четирима души, уволни митничари, осигурявали им "чадър"

08.09.2022 | 12:25 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски отнема паспорти: Няма място за контрабандисти и престъпници в Украйна

Володимир Зеленски е отнел украинското гражданство на 4-ма души, които са в санкционния списък на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна. Те имат също руски и румънски документи за самоличност.

"Беше проведена важна операция от Службата за сигурност на Украйна срещу дейността на някои санкционирани лица на територията на нашата държава. Многократно съм отбелязвал, че няма да има място за контрабандисти и престъпни мрежи в Украйна. Изглежда, че някои от тях не са го разбрали. Е, ще разберат", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Митническите служители, които са помагали на контрабандистите, включително и на ръководни постове, са отстранени. Те ще понесат съдебна отговорност. Уточнява се също, че 24-ма митнически служители, включително на висше ниво, вече са отстранени от длъжност, пише "Украинская правда".

Службата за сигурност на Украйна е установила, че трима от контрабандистите са имали и румънско гражданство, един - руско. Не се споменават имената им, нито какъв вид контрабандна дейност са извършвали. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК