Шокиращо: Сметките за ток са се увеличили с 54%, а тези за газ - със 110%

Най-високи са те във Великобритания и Италия

07.09.2022 | 18:53 Редактор: Искра Ангелова
Шокиращо: Сметките за ток са се увеличили с 54%, а тези за газ - със 110%

Сметките за ток във всички столици на ЕС са се увеличили с 54%, а тези за газ - със 110%. Това показва общо проучване на две водещи европейски енергийни компании и австрийския енергиен регулатор.

В зависимост от това къде живее даден потребител в Европа, цената, която плаща за природен газ, може да варира в съотношение почти към 8.

nide

България е посочена като пример, където цената на природния газ през август е с 45% по-висока от юли и над 178% в сравнение с преди една година.

От данните става ясно, че най-скъпо за природен газ плащат в Нидерландия и Швеция, а в пъти по-евтино струва той на потребителите в Ирландия и Полша. В пъти са разликите в цените и на електроенергията в отделните европейски държави.

ukkkk

Най-високи са те във Великобритания и Италия, а по-ниски в Гърция, Франция и Полша.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
пълно щастие Оруел 1
преди 1 година
Ура! Важно е да се оттървем от руска зависимост и да сме Евро-солидарни! Цените ги дължим на Кирето и Кокорчо, които мъдро отстояваха държавните ни интереси! Нинова ще въведе таван на цените на парното и газа, така че, целия народ солидарно ще плаща цената на софийското парно! освен това, ще си поръчаме още американски самолети, но тях ще плащаме разсрочено! Защото Трябва да компенсираме и бизнеса за скъпия ток с няколко милиарда.... Сигнализирай за неуместен коментар