САЩ и новият им бомбардировач, оборудван с ядрена бомба, способен да унищожи всяка цел

Самолетът ще получи подобрена система за криптографска защита

30.08.2022 | 15:42 Редактор: Искра Ангелова

Военновъздушните сили на САЩ (ВВС) и Northrop Grumman интегрират нова система за насочване в оборудването на стратегическия бомбардировач B-2 Spirit. Това ще подобри точността на новите бомби, пише The National Interest.

Самолетът ще получи системата за насочване с помощта на радар (RATS), която ще повиши ефективността на модернизираните ядрени бомби B61 Mod 12. Това ще позволи на самолета да изпълнява няколко задачи с един боеприпас, който може да унищожи напълно всяка цел. Екипажът на самолета ще може да нанася удари по наземни цели, да организира повърхностни експлозии и да поразява укрепени бункери с бомби B61-12.

"Ненадминатите възможности на B-2 го правят единствения стелт бомбардировач с голям обсег на действие в момента в арсенала на САЩ", каза мениджърът на програмата B-2 на Northrop Grumman Шонеси Рейнолдс, цитиран от "Труд".

Също така, самолетът ще получи подобрена система за криптографска защита, която ще повиши сигурността на комуникациите. Northrop Grumman изпробва полет на самолет с подобрена комуникационна система, която използва подобрено криптиране.

Кадър: YouTube / U.S MILITARY SUPERIOR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Не сме били и робовладелска държава Сигнализирай за неуместен коментар