Поставиха Навални в карцер, нарушил дрескода

"По време на хранене получавам само лъжица и чиния", заяви той

15.08.2022 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова
Поставиха Навални в карцер, нарушил дрескода

"Поздрави от карцера", написа Навални в социалните мрежи, като уточни, че официално е бил поставен в изолатора за това, че е нарушил дрескода и е разкопчал горното копче на затворническата си дреха.

Навални излежава деветгодишна присъда в наказателна колония със строг режим близо до руския град Владимир по обвинения в злоупотреба, които според него и съюзниците му са политически мотивирани.

Той заяви, че ще остане в изолатора три дни, но затворническите власти предупредиха, че той може да "се превърне в мое постоянно местожителство", ако "не преразгледам отношението си".

Навални описва килията си като малък "бетонен развъдник", в който е "много горещо и почти няма въздух".

"В килията ми има само една чаша и една книга. По време на хранене получавам само лъжица и чиния", каза той, цитиран от БГНЕС.

Железният дюшек се спуска отвън с помощта на лост вечер и се прибира рано сутринта, когато ви вземат матрака и възглавницата, допълва той.

"Никакви посещения, никакви писма, никакви пратки. Това е единственото място в затвора, където дори пушенето е забранено", добавя той.

Миналата седмица Навални обяви, че е създал едноличен профсъюз в наказателната колония, където работи, като шие.

Въпреки че профсъюзът постигна първа победа - столчетата, използвани от затворниците, работещи на шевни машини, бяха заменени със седалки - Навални заяви, че е получил предупреждения от администрацията на затвора.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК