Зеленски: Русия вярва в терора и постигане на целите чрез изнудване. Няма да стане

Скоро Украйна трябва да реши за обща мобилизация в страната

15.08.2022 | 10:35 Редактор: Елеонора Танева

Скоро Върховната Рада ще трябва да удължи военното положение в Украйна и да реши за обща мобилизация в страната. Това заяви във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски. "Очевидно решение, очевидни причини", коментира той.

Той каза още, че Украйна е търсила прекратяване на войната в различни преговори на много формати с руски представители. 

"Но досега Русия вярва в терора, остава в плен на своите пропагадни илюзии и все още се надява, че може да постигне нещо чрез различни форми на изнудване. Няма да стане", категоричен е Зеленски.

Той разказа още, че се подготвят нови санкции срещу Русия и всеки ден все повече европейски държави обмислят забраната за издаване на определени визи за руски граждани. "Колкото по-силна ще бъде Украйна, толкова по-слаба ще бъде Русия и толкова по-малко време ще продължи тази война", смята още Зеленски.

Украинският държавен глава коментира и че обстрелите на руските военни не спират своята интензивност. 

По данни на Министерството на вътрешните работи на Украйна руските обстрели засягат по-често граждански обекти - на 1 военен обект има 73 граждански. "Виждаме числата - повече от 22 хил. унищожени граждански обекти и всичко около 300 военни обекти", коментира зам.-министърът Евгений Енин в канала в Telegram на институцията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК