Медведев: Бъдещето на Зеленски? Трибунал или второстепенни роли в комедии

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия заяви, че не се страхува да бъде в зоната на военни действия

12.08.2022 | 13:00 Редактор: Искра Ангелова
Медведев: Бъдещето на Зеленски? Трибунал или второстепенни роли в комедии

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев смята, че за украинския президент Володимир Зеленски няма други възможности освен трибунал или връщане към второстепенни роли в комедийни предавания. Отговорите на политика на въпроси по тази тема бяха публикувани в канала в Telegram в петък от журналистката Надана Фридрихсон.

От секретариата на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация потвърдиха за ТАСС автентичността на отговорите. По-специално, на въпрос какво бъдеще вижда за Зеленски, Медведев коментира: "Трибунал или връщане към комедийно шоу в поддържащи роли."

Медведев също така обясни, че е посетил Луганск миналия четвъртък, за да обсъди как да се подобри защитата на жителите на Луганската и Донецката народни републики и други освободени територии.

Политикът добави, че не се страхува да бъде в зоната на военни действия.

"Нека ги е страх от нас", подчерта той, цитиран от "Труд". По време на посещението си в ЛНР Медведев се срещна с ръководителя на републиката Леонид Пасечник и с ръководителя на ДНР Денис Пушилин. Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност проведе и среща за приоритетните мерки за гарантиране на безопасността на жителите на Донбас.

На него присъстваха генералният прокурор на Руската федерация Игор Краснов, първият заместник-ръководител на администрацията на президента Сергей Кириенко, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министърът на строителството Ирек Файзулин, директорът на ФСБ Александър Бортников, ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК