Руските сили обстрелват седем области в Украйна, атакувани са цивилни в Луганск и Донецк

120 руски ракети са ударили района около град Никопол снощи

11.08.2022 | 12:00 Редактор: Теодора Патронова
Руските сили обстрелват седем области в Украйна, атакувани са цивилни в Луганск и Донецк

Руските сили извършиха артилерийски обстрел на Авдеевското направление близо до населените места Мариинка, Водяни, Нетайлово, Авдеевка, Пески, Опитни и Красногоровка, съобщи украинският генерален щаб, цитиран от агенция Укринформ. Агенцията допълва, че руската армия е нанесла въздушен удар близо до Авдеевка и извършва настъпление по посока Мариинка и Пески, където боевете продължават.

През последното денонощие руските сили са подложили на обстрел седем области в Украйна, а в Донецка област са загинали 11 души, съобщава местната украинска администрация, цитирана от Укринформ.

Русия атакува голям брой цивилни и военни цели в опит да установи пълен контрол на Луганска и Донецка област, като 120 руски ракети са ударили района около град Никопол снощи, съобщиха украински представители, цитирани от Ройтерс.

Губернаторът на Днепропетровск Валентин Резниченко каза, че трима души са били убити, а седем ранени при обстрел срещу Никопол, след като 120 ракети "Град" са ударили района.

"Врагът концентрира усилията си върху установяването на пълен контрол над територията на Луганска и Донецка област", каза тази сутрин украинският генерален щаб, цитиран от Ройтерс.

Четирима цивилни са загинали, а повече от 20 бяха ранени в т.нар. Донецка народна република (ДНР) в резултат на обстрел от страна на украинската армия през изминалото денонощие. Това съобщи днес Щабът за териториална отбрана на ДНР, цитиран от ТАСС.

Разузнаването на т.нар. Луганска народна република (ЛНР) е забелязало предислокацията на щаба на въоръжените сили на Украйна от Бахмут в Краматорск. Това каза днес офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко, съобщи БТА.

"Забелязана е предислокация на щаба на въоръжените формирования на Украйна, базиран в Бахмут. Офицерите от командването, началниците на служби и командния състав са преместени в защитения център за управление, намиращ се в Краматорск", написа в канала си в Telegram Марочко.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК