Авиокомпания сложи край на ерата на полетите по 10 евро

"Смятаме, че хората ще продължат да летят често. Но те ще станат много по-чувствителни към цените", смятат от превозвача

11.08.2022 | 12:11 Редактор: Петя Кръстева
Авиокомпания сложи край на ерата на полетите по 10 евро

От ръководството на нискотарифната авиокомпания Ryanair съобщиха, че тя вече няма да предлага полети на ниски цени. По думите на главния изпълнителен директор на превозвача Майкъл О'Лиъри ерата на пътуванията за 10 евро е приключила. 

"Няма съмнение, че в долния край на пазара, нашите наистина евтини промоционални тарифи няма да ги видите през следващите няколко години", коментира той. 

Повишаването на разходите за гориво, което причинява скок на цените на самолетните билети, увеличава и сметките за енергия на домакинствата, изяждайки разполагаемите доходи на хората, пише dnes.bg

"Смятаме, че хората ще продължат да летят често. Но те ще станат много по-чувствителни към цените", смята изпълнителният директор на превозвача.

Тъй като самолетните билети станаха по-евтини през последните десетилетия, броят на извършените полети се увеличи. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да предлагат евтини услуги без излишни разходи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК