Тежка зима: Великобритания може да остане на тъмно и студено през януари

Британците ще бъдат изправени пред сметки над 4200 паунда

11.08.2022 | 11:07 Редактор: Петя Кръстева
Тежка зима: Великобритания може да остане на тъмно и студено през януари

Обединеното кралство планира организирани прекъсвания на електрозахранването в промишлеността и дори в домакинствата през зимните дни,  когато студеното време може да се съчетае с недостиг на газ, информира Bloomberg.

Според източници, запознати с правителствените планове, при последния "разумен най-лош сценарий" Великобритания може да се сблъска с недостиг на електроенергия, възлизащ на около една шеста от пиковото потребление, дори след като бъдат пуснати в действие аварийните въглищни централи.

При тази прогноза температурите, които са по-ниски от средните, и намаленият внос на електроенергия от Норвегия и Франция, биха могли да доведат до четири дни през януари, когато на Обединеното кралство може да се наложи да задейства извънредни мерки за пестене на газ.

Макар че Обединеното кралство не предвижда такъв недостиг при базовия си сценарий, анализ разкрива трудната зима, която потенциално очаква Лиз Тръс или Риши Сунак, след като наследят Борис Джонсън на поста министър-председател следващия месец.

Ако те се реализират, прекъсванията на електрозахранването ще се случат дори в момент, когато британците са изправени пред средни годишни сметки за енергия, които вероятно ще нараснат над 4200 паунда (5086 долара) през януари при малко под 2000 паунда в момента. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
koko
преди 3 месеца
МОЛЯ,НАПИШЕТЕ МИ,КАКВА Е ТАЗИ ЖЪЛТА СПИРАЛА ВЪТРЕ? КАКЪВ Е МАТЕРИАЛА? КаКЪВ Е ЕФЕКТА? Благодаря Ви !! Сигнализирай за неуместен коментар