Броят на жертвите на ударите в ивицата Газа расте, боевете продължават втори ден

Под руините спасители продължават да издирват оцелели

07.08.2022 | 14:15 Редактор: Теодора Патронова

Броят на жертвите на израелските удари в ивицата Газа нарасна до 32-ма, а ранените са повече от 200. Боевете продължават вече втори ден, като днес за пръв път от миналата година палестински ракети достигнаха до Йерусалим.

Шест деца и няколко военни командири от групировката "Ислямски джихад" са сред 32-мата загинали палестинци. Под руините спасители продължават да издирват оцелели.

Израелските власти отричат всякаква вина и твърдят, че децата са били убити в събота от ракета, изстреляна от Газа към Израел. На кадри се вижда как една от ракетите прави рязък обратен завой и се приземява на палестинска територия.

От петък насам по Израел са изстреляни повече от близо 600 палестински ракети, а в неделя те достигнаха Ерусалим за първи път от 11-дневната война миналата година.

Животът в ивицата Газа стана много по-труден през изминалата седмица, след като Израел затвори граничните си пунктове с палестинския анклав поради опасения, че "Ислямски джихад" ще отмъсти за ареста на един от своите лидери в северната част на Западния бряг.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК