Зеленски: Поведението на Шрьодер е отвратително

Бившият германски канцлер се срещна с Путин миналата седмица

04.08.2022 | 07:57 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Поведението на Шрьодер е отвратително

Украинският президент Володимир Зеленски определи като "отвратително" поведението на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който заяви, че Русия иска "договорено в преговори решение" на войната, предаде Ройтерс.

Шрьодер, който е приятелски отношения с Владимир Путин, каза, че се е срещнал с руския президент миналата седмица, и допълни, че има възможност дори бавно да се стигне до спиране на огъня.

"Направо е отвратително, когато бивши лидери на големи държави с европейски ценности работят за Русия, която води война срещу тези ценности", заяви Зеленски във видеообръщение късно снощи, цитиран от БТА.

По-рано неговият съветник Михаил Подоляк нарече пренебрежително Шрьодер "гласа на руския царски двор" и заяви, че всяко договорено мирно споразумение с Москва ще зависи от прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
10 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Не знам какво иска Зеленски...той може да защитава земя и родина, немеца не може да мисли за народа си...човека дори му дава надежда, че може да спомогне за спиране на огъня и той пак недоволен...вече си мисля че Зеленски наистина не иска да спира войната... Сигнализирай за неуместен коментар