Вучич благодари специално на Русия за Косов

Миналата нощ той посети Генералния щаб, където разговаря с командването на сръбската армия

01.08.2022 | 20:05 Редактор: Петя Кръстева
Вучич благодари специално на Русия за Косов

Сръбският президент Александър Вучич благодари на руското външно министерство за подкрепата при ескалацията на ситуацията в Косово и Метохия.

Миналата нощ той посети Генералния щаб, където разговаря с командването на сръбската армия във връзка със създалото се напрежение в Косово.

"Особено искам да благодаря…на представителите на руското външно министерство, които забелязаха какво точно се случва и реагираха изключително бързо и правилно", каза Вучич в телефонно интервю пред телевизия "Пинк".

Припомняме ви, че властите в Косово отложиха с месец въвеждането на забраната за влизане със сръбски автомобили и лични документи на територията на страната. Забраната трябваше да влезе в сила от днес.

"Това е реципрочна мярка, тъй като властите в Белград изисикват същото от косовските граждани, които влизат на сръбска територия. Следващите часове и дни ще са трудни. Изправени сме пред сръбския национален шовинизъм, който добре познаваме", коментира премиерът на Косово Албим Курти. 

В Косовска Митровица прозвучаха сирени за въздушна тревога. Освен пътища, бяха блокирани и КПП-тата между Косово и Централна Сърбия.

Сръбският президент дори предупреди, че Прищина ще нападне районите, населени със сърби. 

"Ако те се осмелят да преследват, да малтретират, да убиват сърби, Сърбия ще победи. Това е всичко, което имам да кажа", категоричен бе президентът на западната ни съседка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК