Кметът на Ню Йорк обяви началото на тежка криза в САЩ

Така икономиката на Америка е в упадък от шест месеца

30.07.2022 | 12:20 Редактор: Искра Ангелова
Кметът на Ню Йорк обяви началото на тежка криза в САЩ

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс обяви началото на тежка криза в САЩ, пише американското изданиеNew York Post.

"Уолстрийт" се срива и ние сме във финансова криза, каквато дори не можете да си представите", каза той на събитие в Стейтън Айлънд, организирано от неправителствената организация Project Hospitality.

Както се отбелязва в публикацията, изявленията на Адамс рязко контрастират с думите на президента на САЩ Джо Байдън, за това че с икономиката на страната всичко е наред.

"Намираме се във финансова криза, каквато никога не можете да си представите. "Уолстрийт" се срива, ние сме в рецесия", добави той, цитиран от "Труд".

По-рано прессекретарят на президента на САЩ Карин Жан-Пиер спори с журналист по време на брифинг относно определението за рецесия. Според него служителите на Белия дом се опитват да убедят медиите, че няма криза, въпреки факта, че страната отбелязва отрицателен растеж на брутния вътрешен продукт в две последователни тримесечия. Карин Жан-Пиер с раздразнен поглед отговори, че това е грешното определение за рецесия.

Бюрото за икономически анализи на Министерството на търговията на САЩ по-рано излезе с прессъобщение, според което брутният вътрешен продукт на страната през второто тримесечие на 2022 г. е намалял с 0,9 процента на годишна база. Така икономиката на САЩ е в упадък от шест месеца.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Райна
преди 1 година
Щом САЩ навлиза в криза,как ли ще е в бедна България... Сигнализирай за неуместен коментар