Лавров: Западът налага санкции на всяка страна, която го дразни, следващ може да е Китай

Той отбеляза, че сега не може да се разчита на долара да поддържа световната икономика

27.07.2022 | 14:50 Редактор: Теодора Патронова
Лавров: Западът налага санкции на всяка страна, която го дразни, следващ може да е Китай

САЩ и ЕС могат да замразят валутните резерви на всяка страна, ако това ги дразни, точно както направиха с Русия. Следващата страна може да бъде Китай. Това заяви в сряда руският външен министър Сергей Лавров пред представители на дипломатическия корпус, акредитиран в Адис Абеба.

"Ако САЩ и ЕС, решиха да замразят руските резерви - и сега те сериозно започват съдебен процес, за да подготвят основата за конфискация на руски пари - кой знае, ако се подразнят от някоя друг държава утре или вдругиден може да направят същото и спрямо нея", каза министърът, цитиран от "Труд".

В същото време ръководителят на руското външно министерство отбеляза, че в сегашните условия е невъзможно да се разчита на долара "като инструмент, който поддържа световната икономика". Според него не е изненадващо, че все повече страни преминават към използването на алтернативни, национални валути.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Не на русия
преди 1 година
Абе няма ли кой вече да дръпне шалтера на тези облъчени колхозници! Взеха се много на сериозно! Сигнализирай за неуместен коментар