Русия разположи оръжия до АЕЦ "Запорожие", задава ли се втори Чернобил?

Володимир Зеленски разобличи руски лъжи за здравето му

22.07.2022 | 13:53 Редактор: Искра Ангелова

Руската армия изглежда буксува в Източна Украйна и не бележи напредък. В същото време украинският президент Володимир Зеленски разобличи руски лъжи за здравето му. По-късно днес Русия и Украйна ще подпишат споразумение за износ на зърно. Новината дойде от Турция - обнадеждаващ знак, че международната продоволствена криза, причинена от руската инвазия в Украйна, може да бъде разрешена.

За пореден ден руската армия не може да се похвали с по-решителен пробив относно основните си цели в Донецка област - Северс, Бахмут, Славянск и Краматорск. Артилерийският и танков обстрел от страна на руснаците продължава, но напредък, в което и да е важно направление, няма.

Ново опасение дойде обаче за най-голямата АЕЦ в Европа - Запорожката. Украинският оператор "Енергоатом" твърди, че руснаците са разположили оръжие буквално в нея. Ако има взрив, случилото се ще е като това в АЕЦ "Чернобил", предупреждава украинският оператор.

И още - руските сили изглежда се приближават към втората по големина украинска електроцентрала ТЕЦ "Углегорск", на 50 км североизточно от Донецк.

А украинският президент коментира публикуваните руски информации, че е бил в интензивно болнично отделение.

"Русия пусна пореден фейк, че държавата уж не се ръководи от президента Зеленски, защото той бил в болница или по-точно в реанимацията заради тежкото му здравословно състояние. Ето ме, аз съм си в кабинета", заяви украинският президент.

От Съединените щати, където е на посещение, първата дама на Украйна Олена Зеленска разказа, че синът им иска да е войник.

"Преди войната синът ми ходеше на народни танци, свиреше на пиано, научи английски. Разбира се, посещаваше и спортни клубове. Сега единствено иска да се занимава с бойни изкуства и да знае как се използва снайпер", сподели тя.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Пян_Гъ
преди 1 година
Русия може да разполага оръжие където си поиска. Какво, не одобрявате? Путин бил еди-какъв си ли? Ами, добре, идете да ги спрете тогава. А, носете си памперси, а най-добре пластмасови чували (с цип и значка: редник ...) за трупно месо... И искам да видя поне един, който нмого знае по форумите и ТВ студията, да иде на Източния фронт... Тогава ще го призная. Сигнализирай за неуместен коментар