Мъж се измъкна на косъм от горски пожар в Испания (+ВИДЕО)

Той се е опитвал да изкопае ров, който да държи пламъците далеч

19.07.2022 | 16:05 Редактор: Ваня Кузманова

Испанец на около 50 години се лекува заради сериозни изгаряния, след като избяга от пламъците, обхванали неговия багер, докато се опитваше да се бори с един от горските пожари, бушуващи в северозападния регион Кастилия и Леон. Той се е опитвал да изкопае ров, който да държи пламъците далеч.

Видеозапис от инцидента, който се случи близо до град Табара в провинция Замора, показва как превозното средство е погълнато от огъня и изчезва в пламъците.

Секунди по-късно мъжът излиза от Ада с изгорени дрехи и пламъци по гърба му. След като се спъва и се изправя отново, той успява да се освободи от огъня.

Регионалните служби за спешна помощ съобщиха, че мъжът е получил сериозни изгаряния. След като е бил лекуван в местен медицински център, той е бил откаран с хеликоптер до университетската болница Рио Хортега във Валядолид.

В понеделник регионалното правителство на Кастилия и Леон съобщи, че тялото на 69-годишен мъж, за който се твърди, че е пастир, е намерено в изгоряла зона близо до малкия град Ескобер де Табара в Самора. Предишния ден властите в региона също потвърдиха смъртта на пожарникар, 62-годишният Даниел Гулон Вара, пише dnes.bg 

Говорейки по време на посещение в югозападния регион Естремадура в понеделник сутринта, испанският министър-председател Педро Санчес отдаде почит на всички, които се борят с горските пожари, и каза, че събитията от последните няколко дни са още едно доказателство за смъртоносните последици от климатичната криза.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК