В Запорожие забраниха да се говори срещу Русия, наказанието - експулсиране към Москва

В момента около 70% от териториите на областта са освободени, твърдят руските власти

15.07.2022 | 21:30 Редактор: Елеонора Танева
В Запорожие забраниха да се говори срещу Русия, наказанието - експулсиране към Москва

Запорожка област забрани дискредитирането на властите на Руската федерация, както и проявата на екстремистка дейност и използването на нацистки символи. Това съобщи в своя канал в Telegram ръководителят на военно-гражданската администрация на региона Евгений Балицки.

С указ се забранява дискредитирането на властите на Руската федерация, външната политика на страната, въоръжените сили на, разпространението на невярна информация за действията на руските и тази в Запорожка област, всичко, което би представлявало заплаха за стабилността, пропаганда или оправдание на тероризма, включително терористичните дейности на националистически групи, уточнява ТАСС.

Нарушителите на указа с решение на военния комендант могат да бъдат принудително експулсирани от Запорожка област в рамките на 24 часа.

В момента около 70% от териториите на Запорожка област са освободени, твърди Русия. Под контрола на Киев са административният център на региона, град Запорожие, като неговата функция временно се изпълнява от Мелитопол.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК