fallback

Зеленски: Русия е най-голямата терористична заплаха за света, унищожава мирни градове

Ако някой удари медицински център в Далас или Дрезден, как ще се нарича това? Не е ли тероризъм?, попита украинският президент

15.07.2022 | 08:46 Автор: Елеонора Танева

Затворът е най-доброто място, на което екипажът, който изстреля ракети по Виница, може да разчита. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение. 

Според ВВС на Украйна ракетите са били изстреляни от подводница в Черно море. Зеленски подчерта, че Русия е нанесла коварен удар по Виница, точно когато в Хага се провежда конференция за руските военни престъпления. А врагът е ударил и медицинския център.

"Никоя друга държава в света не представлява такава терористична заплаха като Русия. Нито една държава в света не си позволява всеки ден да унищожава мирни градове и обикновени човешки животи с крилати ракети и реактивна артилерия. И ако някой удари медицински център в Далас или Дрезден, не дай си Боже, как ще се нарича това? Не е ли тероризъм?", попита Зеленски, цитиран от "Украинская правда".

По последни данни жертви на руската ракетна атака вече са 23-ма души, 64-ма са в болници, 5-ма са ​​в критично състояние, а 39 души се смятат за изчезнали.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback