Кремъл не коментира преговорите за износ на украинско зърно, минавали през военните

"Москва очаква напредък в ситуацията с блокирането на транзита за Калининград от Литва", заяви той

13.07.2022 | 15:10 Редактор: Искра Ангелова
Кремъл не коментира преговорите за износ на украинско зърно, минавали през военните

Кремъл не коментира преговорите за износ на украинско зърно, тъй като те минават през военните. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос за перспективите за постигане на споразумение в тази област, предава ТАСС.

"Работата е в ход, тя се извършва чрез военните и оттам ще се предоставя информация, ако е необходимо", допълни още Песков, цитиран от "Труд".

На 13 юли в Истанбул ще се проведе среща на военни делегации от Русия, Турция, Украйна и представители на ООН по въпроса за износа на зърно по море от украинските пристанища за международните пазари.

"Москва очаква напредък в ситуацията с блокирането на транзита за Калининград от Литва, но засега няма окончателно решение на този въпрос. Засега няма финализиране на тази ситуация. Очакваме известен напредък, но засега не можем да твърдим, че този проблем е решен", коментира Песков в отговор на молба да коментира публикации, че ЕС и Русия уж са постигнали споразумение за транзитни товари до региона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК