Китайската армия с военни учения близо до Тайван

"Готови сме решително да защитаваме националния суверенитет и сигурност", каза Ши И

09.07.2022 | 13:20 Редактор: Искра Ангелова
Китайската армия с военни учения близо до Тайван

Въоръжените сили на Китай са провели различни военни учения близо до Тайван, каза в петък говорителят на Източното бойно командване на Китайската народноосвободителна армия Ши И, съобщава РИА Новости.

"Източната бойна командна зона на Китайската народноосвободителна армия наскоро организира съвместни патрули с много оръжия и практически военни учения в морското и въздушното пространство около остров Тайван", каза Ши И, чието изявление беше публикувано в официалния акаунт на PLA East Combat Command Zone в социалните мрежи WeChat.

Той подчерта, че напоследък Съединените щати непрекъснато предприемат стъпки по тайванския въпрос в подкрепа на сепаратистките сили, защитаващи "независимостта на Тайван", което "е напълно безполезно и само вреди на мира в Тайванския проток и изостря регионалното напрежение", информира "Труд".

Ши И отбеляза, че китайската армия е готова решително да защитава националния суверенитет и сигурност, както и регионалния мир и стабилност и да спре всякакви опити за организиране на "независимост на Тайван".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК