Песков: Не използваме газ и петрол като оръжие за политически натиск

Москва остава в състояние да гарантира енергийната сигурност на Европа

08.07.2022 | 14:44 Редактор: Ирена Бакърджиева
Песков: Не използваме газ и петрол като оръжие за политически натиск

Русия отхвърля обвиненията, че Москва използва газ или петрол като "оръжие за политически натиск" и остава в състояние да гарантира енергийната сигурност на Европа. Това каза пред журналисти в петък прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предава ТАСС.

"Напълно отхвърляме всякакви намеци или директни изявления, че руската страна използва газ или петрол като оръжие за политически натиск. Това не е така. Русия е в състояние да гарантира, че няма главоломни сметки за ток, топлина и прочее, които сега получават данъкоплатците в европейските страни“, допълни още Песков.

Коментирайки ситуацията около турбината за газопровода "Северен поток", която не беше върната от ремонт от Канада, Песков каза, че доставката на този агрегат в Германия ще увеличи обема на доставките на газ по газопровода, пише Труд.

Има определена рутинна работа по газопроводите, тези работи се извършват всяка година, никой не е измислил нови видове работа, ако тази турбина дойде след ремонт, да, това ще увеличи обема доставки на газ“, коментира Песков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК