Ковачевски: Необходими са мъдри решения, за да осигурим бъдещето на РСМ в ЕС

Той е представил позициите на правителството за предложението на ЕС за преговорна рамка

04.07.2022 | 16:25 Редактор: Ваня Кузманова
Ковачевски: Необходими са мъдри решения, за да осигурим бъдещето на РСМ в ЕС

Правителство на РСМ работи с възможно най-голям консенсус и винаги в интерес на гражданите и за пореден път потвърди вижданията, че са необходими мъдри решения и споделена отговорност, които ще ни осигурят европейско бъдеще, е заявил премиерът на страната Димитър Ковачевски на срещата с председателя на Алианс на албанците Зиядин Села, съобщава правителствената информационна служба.  

На срещата Ковачевски е представил позициите на правителството за предложението на ЕС за преговорна рамка на страната и е заявил, че "държавническият разум и реалното решение са необходими за мира, стабилността в страната и просперитета на всички народи, живеещи в Република Северна Македония", подчертавайки, че това окончателно европейско предложение дава възможност за безусловно започване на преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към ЕС, цитиран от БТА.  

Днешната среща е поредната в кръга на "широки консултации', които правителството обяви след като получи предложението от френското председателство. До този момент Ковачевски е провел консултативни срещи с лидерите на правителствената коалиция, с дипломатическия корпус, гражданския сектор, с представители на експертната общественост и медиите. Ковачевски обяви, че "всяко решение по предложението ще бъде взето чрез диалог и консултации в интерес на бъдещето на всички граждани на Република Северна Македония".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК